Gezocht: Duurzaamheidsevents

Voorbije jaar heeft Greenager+ gelegenheid gehad om aanwezig te zijn op een aantal duurzaamheidsevents en bij landbouwketens.

Zo kregen we de gelegenheid om te pitchen voor het Klimaatparlement Limburg op Alden Biezen te Bilzen. Met succes, want daar werden ons enkele ontbrekende puzzelstukjes aangeleverd om een stap verder te geraken in ons duurzaamheidsverhaal.

We waren in Nederland aanwezig op de Biobased versnellingsdag te Colijnsplaat (Zeeland) en op het We Grow event te Kamerik (Utrecht). Ook daar werden nuttige contacten gelegd met het oog op doorontwikkeling;

Op de Inspiratiedag ‘van groenresten naar bouwmaterialen’ te Geraardsber-     gen konden we uitgebreid tonen hoe ver we staan en realiseerden we ons dat we ook moeten inzetten op reststromen als bermgras en stro.

We waren ook aanwezig op events ingericht door landbouwketens als bij Miscanthus Agri te Haaren en bij het Agrarisch Forum in De Moer. Hierdoor konden we samenwerkingen opzetten met landbouwketens.

Ook in 2024 willen we actief aanwezig zijn en daarom zijn we op zoek naar dergelijke events. We willen tonen dat het moet en dat het kan. Circulariteit in de bouw is geen doemverhaal, maar een doen verhaal en dan wordt het een bloemverhaal. 20 April zijn we aanwezig op de Ketenbijeenkomst Gezond Bouwen in de Gelderse Vallei (Building Balance) te Voorthuizen en 21 april op de Inspiratienamiddag voor Utrechtse wooncoöperaties Provincie  Utrecht samen met RWO en Building Balance) te Utrecht.

Tot slot willen we meegeven dat we gratis aan dergelijke evenementen meewerken en dat we ook bereid zijn om lezingen te geven over circulariteit, duurzaamheid en bio-based bouwen aan scholen, bouw organisaties en landbouwketens.

We zijn ook voor Vlaanderen op zoek naar partijen die samen met ons een keten willen opzetten.

Scroll naar boven