Greenager+: from waste to new resources

Greenager + is, zoals de naam doet vermoeden, begaan met het klimaat. We zijn dienaangaande actief in de bouwsector en zetten in op het verduurzamen van bouwproducten en bouwtechnieken. Greenager + verkoopt zelf deze producten niet. We ontwikkelen deze in opdracht van producenten en/of verwerkers.

De innovatiedrijver achter Greenager+ is Johan Strackx, met meer dan 40 jaar ervaring inzake beton en isolatiebeton. Een tiental jaren geleden zijn we ons gaan toeleggen op klimaatvriendelijkheid en arbeidscomfort. In eerste instantie op thermisch isolerende mortels, later ook op akoestische- en brandwerende isolatie, wandisolatie, dekvloeren en vloeimortels. Meer en meer werd de focus gelegd op circulariteit, afbouw van CO2 uitstoot en het elimineren van cement.

Isolerende mortels

Aan de basis van het succes van Greenager+ liggen de ontwikkelingen van thermisch isolerende eps-mortels. Het voordeel van onze mortels is dat ze zeer weinig binder bevatten waardoor ze kunnen worden gerecycleerd.

Deze isolatie is naadloos: nutsleidingen kunnen mee ingestort worden, ze is brandveilig en scoort ook akoestisch bijzonder goed. Vloerverwarming kan probleemloos in de isolatielaag gehecht worden. Momenteel behoren deze mortels in België tot de meest gebruikte vorm van vloerisolatie.

We maken deze isolerende mortels ook met klimaatvriendelijke binders als kalk, biopolymeer en biolijm en kunnen we het eps vervangen door perliet, vermiculiet, kurk, recycle kurk, hennep en biofoam.

Dekvloeren

Greenager+ ontwikkelt ook klimaatvriendelijke dekvloeren. Als binder gebruiken we geen cement meer, maar kalk. Als vulstof gebruiken we geen nieuw zand meer, maar recyclagematerialen (breekzand, baggerzand, rioolslib en/of slakkenzand. We plaatsen op deze manier onder andere de vloer in het op dit moment nog meest circulair gebouw van Europa gebouwd op Kamp C te Westerlo (België).

Vloeimortels

Vloeimortels lenen zich bijzonder goed om rest- en nevenstromen een tweede leven te geven als vulstof. Vooral fijnstoffen dragen bij aan het verbeteren van druk- en buigsterkte alsook tot betere warmteopname, waardoor dit soort van vloeren energiebesparend worden.

We maken dit soort van vloeren inmiddels ook met kalk.

Schuimbeton
We gebruiken onze ervaring ook voor het optimaliseren van schuimbeton tot een volwaardige isolatie. Momenteel halen we een isolatiewaarde van 0,079 BCRG erkend waardoor het schuimbeton kan worden ingezet als volwaardige isolatie voor kruipruimtes, tussenvloeren en onder industriële vloeren en leggen we de laatste hand aan een verbeterde versie (+/- 0,060).

Greenager+
Sint Lutgardstraat 42b
3900 PELT
00 32 472 992060

 

Bron: https://www.stedebouwarchitectuur.nl/artikel/greenager-from-waste-to-new-resources

Scroll naar boven